Panduan Produk

Mengapa Anda Memerlukan Examo

 

DI ALAM PERSEKOLAHAN:

Masalah yang paling kerap dialami oleh para pelajar ialah lupa, kurang tumpuan, lembam, malas, jemu dan bosan, letih, murung, hiperaktif dan sebagainya. Bebanan pelajaran boleh menyebabkan berlakunya stres dan migrain di kalangan pelajar. Persekitaran seperti sekolah, guru, rakan, keluarga dan. tanggungjawab sebagai pelajar memberi kesan yang lebih terhadap psikologi mereka.

Pada fasa inilah juga para pelajar kerap berhadapan dengan ujian dan peperiksaan formal seperti UPSR, PMR, SPM atau tahap pengajian yang lebih tinggi lagi seperti diploma atau ijazah. Para pelajar disarankan menggunakan EXAMO-CKM 500 yang berfungsi untuk menguatkan ingatan, menambah tenaga mental, mencerdaskan serta mendatangkan ketenangan.

 

INDIVIDU BERKERJAYA:

Kuat bekerja, tidak sabar, memilih kerja, kelam kabut, takut, banyak kerja, serta suasana kerja yang tidak memberangsangkan boleh memberi tekanan serta mempengaruhi prestasi kerja. Pekerja yang dedikasi selalunya berada pada tahap seimbang dari aspek fizikal, mental, emosi dan spiritual. Jadikan EXAMO-CKM 500 sebagai salah satu makanan tambahan (food supplement) harian untuk membantu mengurangkan stres dan kelesuan, serta meningkatkan keupayaan tenaga mental.

 

VETERAN:

Sejajar dengan peningkatan usia, fungsi otak semakin berkurangan dan lemah terutama bahagian hipokampus (berfungsi menyimpan maklumat). Pelbagai komplikasi kesihatan mula timbul termasuklah berkaitan minda seperti sindrom Parkinson, Alzheimer, dementia, nyanyuk, menopaus, lumpuh (hipertensi) yang paling kerap menyerang golongan tua. Penghidap masalah tersebut menderita kerana saraf-saraf otak tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan akhirnya mati. Proses ini dinamakan “apoptosis”.

Garam tisu biokimia di dalam EXAMO-CKM 500 menggalakkan pertumbuhan dendron dan dendrit yang berperanan membantu menyimpan maklumat di dalam otak.

 

Panduan pemilihan pakej Examo, klik di sini

 
Read More
Panduan Produk

Examo mana untuk anak saya umur x tahun?

[huge_it_slider id="2"]  

Berikut antara soalan Whatsapp yang sering kami terima berkaitan Examo daripada ibubapa prihatin terhadap anak-anak mereka:

 

"Umur anak 10 thn dan 8 thn"

"dan apa yg sesuai utk anak umur 1 tahun 7 bulan?"⁠⁠⁠⁠

"Lau utk anak yg berumur 4 dan 8 tahun... yg mana elok ya..."

"Anak akak umur 8thn"

"anak sy umur 8 & 10 thn berapa ye harga examo"

"Anak sy umur 6 thn dan 8 thn. Yg mana kne amik ye"

"Dan utk anak ada tak... utk minda cergas dan bijak... Anak sy umur 3 thn lebih..boy pulak tu...bole tahn.aktif juga..dan bole kata ada ciri2 tantrum..."

"Anak sy umur 12thn dan 7thn... Anak kawan2 sy... 6thn, 8thn, 11thn."

"Kalau by pakej harga kira mcm?  ank sya 12,8,5 thn de pakej ke"

"Utk anak umur 12,10 & 7 thn still boleh mkn pakej yg sama ke..?"

"Utk ank2 yg lain ada x ... Umur 8 &6 thn..."

"anak yg umur bawah 6 tahun x boleh lagi kan mkn matsa ni"

"Ok anak sy sorg umur 14 sorg lagi 10"

 

Kami tak dapat bantu anda jika jawapan anda, "malas nak baca..." terhadap panduan yang kami tuliskan. Jadi baca panduan & pautan di bawah:

   

Secara asasnya terdapat 3 produk (seperti gambar di atas) gabungan dari kebaikan formula Biokimia & Homeopati yang baik sebagai nutrisi kesihatan harian untuk pelbagai peringkat usia berbeza. Gabungan dari 3 produk asas ini membentuk 5 pakej untuk kumpulan usia / kelompok pengguna.

Panduan pemilihan pakej Examo, klik di sini

 

* Anda boleh terus klik Add to Cart untuk mulakan order dari pautan di atas

 
Read More
Panduan Produk

Salindah Mana Sesuai Untuk Saya?

❝Banyak sangat set Salindah ni. Mana satu untuk saya?❞

Sebelum itu, kami ingin ucapkan "Tahniah Kerana Bakal Dapat Cahayamata!" Ya memang betul, kami sediakan banyak pilihan set atau pakej Salindah pilihan untuk anda. Secara asas, sebenarnya set atau pakej ini ada 3 kategori sahaja.

 

. KATEGORI 1: Kegunaan Semasa Hamil sahaja
Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga hampir hendak bersalin. Anggaran tempoh kegunaan 5~9 bulan.

 

 

 

  . KATEGORI 2: Kegunaan Selepas Bersalin sahaja

Ia digunakan selepas bersalin dan hingga habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 2 bulan.

   

. KATEGORI 3: Kegunaan Semasa Hamil & Selepas Bersalin

Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga bersalin & habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 5~11bulan.

 

.

Harap dapat membantu :-)

Read More
Panduan Produk

Examo Mana Sesuai Untuk Saya?

❝Saya keliru, banyak sangat produk Examo. Mana satu yang patut saya beli?❞

Itu merupakan antara persoalan seorang ibu prihatin kepada kami melalui mesej whatsapp.

.

Mengapa Pilih Examo?

Saksikan video ini:

Berikut kami ringkaskan panduan untuk memilih produk & pakej yang sesuai untuk kegunaan sekeluarga sama ada anak anda bayi,  pra-sekolah (tadika), sekolah rendah, sekolah menengah atau pelajar kolej/unversiti mahupun untuk kegunaan anda sendiri sebagai orang dewasa yang berkerjaya.

.

[caption id="attachment_2010" align="aligncenter" width="511"] Serlahkan Potensi Dirimu![/caption]

.

Secara asasnya terdapat 3 produk (seperti gambar di atas) gabungan dari kebaikan formula Biokimia & Homeopati yang baik sebagai nutrisi kesihatan harian untuk pelbagai peringkat usia berbeza. Harap maklum, Examo Ekonopek (kotak besar) telah dimansuhkan dari pasaran.

EXAMO-CKM500 (450 Tablet, kotak Biru): Berkesan untuk meningkatkan daya minat untuk belajar, menguatkan daya ingatan serta daya tumpuan ketika belajar. Pengambilanannya disarankan pada setiap hari.

EXAMO-CKM500 PLUS (28 Tablet, kotak Hijau): Berperanan sebagai Booster (pemangkin) untuk menguat & mempercepatkan tindakbalas Examo-CKM500. Pengambilanannya disarankan seminggu sekali.

MATSA (30 Tablet): Diformulasikan untuk membantu mereka yang lemah dalam pelajaran Matematik dan Sains.

 

 

* Gabungan dari 3 produk asas ini membentuk 5 pakej untuk kumpulan usia / kelompok pengguna.

* Anda boleh terus klik Add to Cart untuk mulakan order dari pautan di bawah
 

Lima (5) kumpulan usia & cadangan produk

.

1. Bayi & Pra-Sekolah (usia 6 tahun & ke bawah)

EXAMO-CKM500 / PEK TUNGGAL: Untuk bayi & anak Pra-Sekolah (usia 6 tahun & ke bawah)

 

Apa Kata Pengguna:

Testimoni Examo 04

.

2. Sekolah Rendah

PEK BIJAK MATHS & SAINS / PAKEJ CALON UPSR: Untuk pelajar sekolah rendah & pelajar yang akan menghadapi peperiksaan UPSR

.

3. Sekolah Menengah

PEK 3 SERANGKAI / PAKEJ CALON PT3/SPM: Untuk pelajar sekolah menengah & pelajar yang akan menghadapi peperiksaan PT3 / SPM

.

4. Pelajar Kolej & Universiti

PEK 3 SERANGKAI / PAKEJ PELAJAR IPT: Untuk pelajar Kolej dan Universiti

.

Apa Kata Pengguna:

Testimoni Examo 05

.

Testimoni Examo 06

.

5. Orang dewasa / telah bekerja

PEK KEMBAR: Untuk orang dewasa (lelaki / wanita) yang telah bekerja

.

  • Harap ringkasan ini dapat membantu anda :-)
  • Jika perlukan panduan lanjut bolehlah berhubung dengan kami di sini.
        examo-ckm500_37-tahun_29032015
Read More
Panduan Produk

Panduan Cara Makan Examo 3 Serangkai

Cara Order: 1. Add to Cart 2. Checkout 3. Place Order

 

 

EXAMO 3 SERANGKAI * Panduan asas ada kotak

EXAMO-CKM500 (pek biru) 
  • Ambil setiap hari
  • Kekerapan ikut minggu, kalau pernah ambil teruskan seperti minggu berikutnya
  • Bilangan biji ikut umur pengguna

  EXAMO-CKM500 PLUS (pek hijau) 
  • Ambil seminggu sekali sahaja (1 biji)
  • Bilangan biji & kekerapan sama untuk semua umur pengguna
  MATSA 
  • Seminggu makan & seminggu berhenti
  • Bilangan biji & kekerapan sama untuk semua umur pengguna

  Panduan di atas menjelaskan cara pengambilan 3 produk secara individu. Panduan di bawah merangkumkan panduan masa pengambilan untuk Examo 3 Serangkai. examo-matsa-cara-makan-produk-era-edar_1

Boleh minum kopi... caranya klik di sini

Read More
Panduan Produk

Bulan Puasa & Gastik

susu gastro-lac untuk masalah gastrik

Info lanjut & tempahan online, klik di sini

. Gastrik tidak halang puasa (Sumber Rujukan: utusan.com.my, 22/07/2012)

Setiap kali tiba Ramadan, setiap kali alasan yang sama diberikan, gastrik dan tidak boleh lapar menyebabkan tidak boleh menjalankan Rukun Islam ke tiga.

Tetapi apakah kaitan antara gastrik dan puasa? Benarkah gastrik membataskan seseorang untuk menunaikan ibadah puasa?

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding atau lapisan mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif.

Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut antaranya sakit perut, pada bahagian atas abdomen atau ulu hati, perut senak, berangin atau pedih, kembung, sendawa, loya, hilang selera makan atau turun berat badan.

Secara semulajadi sel perut menghasilkan asid hidroklorik dengan pH1 hingga 2 yang mencernakan makanan.

Asid yang kuat ini boleh menghakis besi dan sel perut menghasilkan lapisan mukosa sebagai perlindungan terhadap kesan asid tadi.

Orang yang mengadu sakit perut apabila lapar menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan jika sakit perut selepas makan mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa lemah.

 

[caption id="attachment_4030" align="aligncenter" width="317"] Susu Gastro-Lac dapat membantu masalah gastrik dan masalah gangguan pencernaan.[/caption]

Info lanjut & order online, klik di sini

.

Ramai menganggap serangan gastrik kerap berlaku semasa bulan Ramadan kerana tidak makan dan tahap asid dalam badan meningkat.

Sebenarnya semasa berpuasa, seluruh sistem penghadaman berehat dan rembesan asid hidroklorik dalam perut menurun dan masalah sakit atau senak akibat asid perut yang tinggi tidak timbul.

Pakar Gastroenterologi, Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMC), Dr. Abdul Malik Jamal Buhari berkata, sakit perut semasa berpuasa bukan disebabkan gastrik tetapi tabiat pemakanan semasa berbuka.

"Semasa berbuka, mulakan dengan makanan ringan seperti kurma, sedikit kuih atau buah-buahan, tunaikan solat maghrib dan selepas itu barulah ambil makanan lebih berat," katanya semasa ditemui di pejabatnya baru-baru ini.

Malangnya apabila tiba masa berbuka, ramai yang berbuka dengan makanan berat dan bersifat kompleks yang menyebabkan ketidakhadaman.

Makanan kompleks seperti berempah, lemak dan pedas menjejaskan kelancaran sistem pencernaan menyebabkan sakit perut.

Sebenarnya mereka yang menderita gastrik masih juga boleh menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadan.

Dua kali Semasa Ramadan, kita hanya makan dua kali sehari dan tidak makan di antara dua masa makan buka dan sahur.

Dr. Malik berkata, semasa berbuka dinasihatkan hanya minum air dan makan makanan yang ringkas seperti kurma atau buah-buahan kering.

Kurma dan makanan kering amat baik kerana dapat merangsang asid untuk menerima lebih banyak makanan.

Kurma juga kaya dengan garam galian seperti potasium selain lambat membebaskan tenaga.

Seelok-eloknya kata Dr. Malik, selepas minum air dan kurma, solat dulu sebelum sambung makan yang lebih berat dan selepas itu jangan ambil makanan berat.

Semasa bersahur pula ambil makanan seperti roti, susu, kurma atau oat kerana ketika itu perut belum bersedia menerima makanan.

Bagaimanapun sahur amat penting untuk badan kerana ia seperti mengambil sarapan pagi.

Dr. Malik berkata, sebanyak 80 peratus penderita gastrik disebabkan oleh bakteria dalam perut Helicobacter pylori (H. pylori) manakala selebihnya disebabkan oleh makanan, ubatan seperti ubat tahan sakit dan stres.

Gastrik bukan disebabkan tidak mengambil makanan tetapi mengambil makanan yang tidak teratur dan seimbang.

Mereka yang mempunyai simptom gastrik disyorkan menjalani ujian darah, ujian pernafasan dan endoskopi bagi mendapatkan sampel bakteria di dalam perut.

Gastrik yang disebabkan oleh bakteria boleh diubati dengan mengambil ubat antibiotik.

BerhentiMasalah yang kerap berlaku ialah pesakit tidak menghabiskan ubat diberi dan biasanya mereka berhenti mengambil ubat selepas tiga atau empat hari iaitu apabila kesakitan hilang.

Dr. Malik menambah, individu yang ada gastrik sepatutnya boleh berpuasa jika mengamalkan kaedah pemakanan seperti disarankan agama dan pakar pemakanan iaitu melambatkan bersahur, menyegerakan berbuka dan makan secara sederhana.

"Jadi, gastrik tidak boleh dijadikan alasan untuk tidak berpuasa, melainkan jika ia terlalu memudaratkan.

"Jika disahkan menghidap gastrik, jumpa dan minta nasihat doktor mengenai pemakanan, gaya hidup dan ubatan yang perlu diambil," katanya..

Susu Gastro-Lac Insha Allah Dapat Membantu

Susu Gastro-Lac dapat membantu masalah gastrik dan masalah gangguan pencernaan. Ia membantu mengawal kuantiti jus gastrik yang terhasil di dalam perut. Gastro-Lac juga mengandungi prebiotik dan garamtisu biokimia yang membantu sistem penghadaman.

Info lanjut & tempahan online, klik di sini

Read More
Panduan Produk

Apa Kelebihan Set Salindah?

salindah-model-002Seringkali kami ditanya soalan ini:

❝Apa Kelebihan Set Salindah ?❞

Penggunaan Salindah-Set Lengkap, Insha Allah akan membantu ibu melahirkan anak yang sihat dan cergas, pintar dan cerdas. Pertumbuhan gigi dan tulang yang sihat serta tumbesaran yang kuat.

.

❝Apa tujuan anda makan salindah ?❞
  • Ingin lahirkan anak pintar, cerdas, kuat tulang & gigi, keletah, comel & cantik kulit: mulakan dengan B1, B2 & B3
  • Untuk bersalin mudah ambil B4, B5 & B6
  • Untuk mengembalikan kewanitaan anda, sihat tubuh badan, cergas, bertenaga ambilah Salindah-Set Bersalin

❝Kenapa Salindah ?❞

  • Ibu-ibu hamil yang bijak akan memilih Salindah sebagai pemakanan dan rawatan dari awal kehamilan sehingga habis pantang . Ini kerana Salindah adalah terdiri daripada rumusan Homeopati , Biokimia dan Herbalisme yang istimewa. Ianya amat membantu ibu – ibu melahirkan si manja dengan lebih mudah.
  • Salindah juga diperkaya dengan Kalsium, Kalium, Ferum dan Magnesium untuk menjadikan ibu – ibu hamil lebih sihat dan si manja kelihatan lebih comel, cergas dan pintar. Malahan membantu pertumbuhan gigi dan tulang si manja anda menjadi lebih kuat.

❝Apa Khasiat Salindah ?❞

  • Menambah dan memperbaiki aliran darah, mengurangkan masalah alahan, menyuburkan perkembangan tian, mengurangkan risiko keguguran, memudahkan bersalin, menghilangkan masalah semasa hamil, ketika bersalin dan selepas bersalin.
  • Mencegah masalah meroyan dan menjurus ke arah memperolehi anak yang sihat dan cerdas.
❤ Nak semak harga Set Salindah? Klik di sini sekarang!
Read More
Panduan Produk

Mengapa Saya Google Set Salindah Jauh Lebih Murah?

set-bersalin-salindah_pek-lama

Salindah-Set Lengkap, RM37x.xx ?

Maklumat di hujung jari!

Ya, melalui gajet telefon pintar anda boleh mencari maklumat dengan pantas hanya dengan menaip beberapa perkataan berkaitan subjek atau perkara yang anda ingin ketahui melalui aplikasi Google Search untuk telefon Android seperti jenama Samsung.

Antara soalan yang sering kami terima adalah "Mengapa Saya Google Set Salindah Jauh Lebih Murah?" yang merujuk kepada perbandingan harga Set Salindah dari blog-blog yang dijumpai. Sukar juga untuk kami berikan satu jawapan yang benar & tepat.

Walau bagaimanapun di sini kami senaraikan beberapa panduan untuk anda sebelum membuat pilihan membeli dari mana-mana tawaran yang anda jumpai dari Google.

1. Maklumat Lama
  • Teliti gambar set produk yang dipaparkan, adakah ia gambar terkini?
  • Maklumat harga & pek produk dalam blog mungkin telah lama ditinggalkan & tidak diselenggara terutama blog percuma menggunakan blogspot & wordpress (buat & tinggal)
  • Cuba hubungi (call atau sms) penjualnya: adakah masih aktif?
  • Kali terakhir Set Salindah berubah adalah pada 2hb Nov 2013: baca lanjut di sini
2. Jualan Penghabisan Stok  Harap panduan ringkas ini dapat menjawab soalan yang sering bermain di fikiran anda. “Barang Baik Memang Mahal…”
Read More
Panduan Produk

Rangkaian 3 Susu Terbaik

 

SUSU BIO-LAC

Susu yang penuh dengan khasiat yang diperlukan untuk tumbesaran & perkembangan si comel. Susu BIO-LAC yang kini menjadi kegemaran bayi & pilihan ibu bapa dirumus mengikut Nilai Keperluan Pemakanan Garamtisu Biokimia Dr. Schuessler, berperanan merangsang perkembangan tisu tubuh khusus untuk tumbesaran. Susu BIO-LAC berperanan menjaga kesihatan tubuh si comel, sesuai dengan konsep piramid makanan jika diambil bersama makanan pelengkap yang seimbang. Susu ibu adalah susu yang terbaik untuk si comel, namun sekiranya susu ganti diperlukan, BIO-LAC dapat memenuhi keperluan nutrisi si comel anda!

Info lanjut & order, klik di sini

 

SUSU WANEERA

Diformulasi khusus untuk memenuhi keperluan nutrisi para wanita. Mengandungi kalsium dari sumber tenusu & garam mineral yang diperhalus untuk membantu menguatkan tulang, sendi, otot dan membantu dalam penjagaan diet pemakanan yang seimbang.

Info lanjut & order, klik di sini

 

SUSU GASTRO-LAC

Susu untuk golongan dewasa & warga emas bagi memenuhi keperluan kalsium yang diperlukan dan membantu memulihara sistem penghadaman. Membantu mengatasi masalah GASTRIK! 

Info lanjut & order, klik di sini

Read More
X