Panduan Produk

Siapa yang perlu menggunakan Examo-CKM500?

Examo Pek Tunggal atau EXAMO-CKM500 adalah pek Examo paling asas yang sesuai untuk kegunaan semua peringkat bayi di dalam kandungan ibu hinggan kepada usia emas.

Lanjutan dari Examo Pek Tunggal ini, terdapat juga beberapa gabungan produk berkaitan (examo-CKM500 Plus, Matsa & Staminex) yang bersesuaian secara khusus untuk peringkat usia serta situasi pengguna.

[ Baca lanjut ]

 

Sebelum itu, disenaraikan 6 peringkat usia yang perlu menggunakan Examo-CKM500

         

Baca lanjut pakej Examo mengikut peringkat usia & situasi pengguna (menghadapi peperiksaan) di sini 

 
Read More
Panduan Produk

Penting baca sebelum order set Salindah

Hamil lagi atau pertama kali? Tahniah puan!

Salindah nama yang telah sinonim dengan ibu hamil sejak 1980 yang merangkumi kegunaan semasa hamil & selepas bersalin.

 

Pastikan Ori, Baru Beli!

 

Berikut adalah panduan untuk Puan memilih set yang bersesuaian berdasarkan tempoh kehamilan Puan.

 

Jika Usia Kehamilan: 1 minggu ~ 22 minggu

Set yang sesuai sama ada:

Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga hampir hendak bersalin. Anggaran tempoh kegunaan 5~9 bulan.

HARGA RM200

 

* Pakej A adalah paling asas. Pilihan lain Pakej B, C & D: klik di sini

 

atau;

 

Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga bersalin & habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 5~11bulan.

HARGA RM415

 

 

Jika Usia Kehamilan: 36 minggu++ 

Set yang sesuai adalah:

Ia digunakan selepas bersalin dan hingga habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 2 bulan.

HARGA RM215

 

 

Usia kandungan anda antara 23 minggu ~ 35 minggu? 

Wasap kami untuk rundingan set / ceraian Salindah yang bersuaian!Klik di sini untuk wasap!
 Makuman:
  • Sila baca info lengkap dalam web rasmi untuk elak sebarang salah faham & kesilapan membuat order
  • Order online ada banyak pilihan cara bayaran: Bank Transfer, FPX, Visa & Mastercard (Molpay, Senangpay & Paypal)
  • Harga sebenar tertakluk kepada perubahan dari masa ke masa
  • Order Wasap mungkin lewat 'reply'
Read More
Panduan Produk

Mengapa Anda Memerlukan Examo

 

DI ALAM PERSEKOLAHAN:

Masalah yang paling kerap dialami oleh para pelajar ialah lupa, kurang tumpuan, lembam, malas, jemu dan bosan, letih, murung, hiperaktif dan sebagainya. Bebanan pelajaran boleh menyebabkan berlakunya stres dan migrain di kalangan pelajar. Persekitaran seperti sekolah, guru, rakan, keluarga dan. tanggungjawab sebagai pelajar memberi kesan yang lebih terhadap psikologi mereka.

Pada fasa inilah juga para pelajar kerap berhadapan dengan ujian dan peperiksaan formal seperti UPSR, PMR, SPM atau tahap pengajian yang lebih tinggi lagi seperti diploma atau ijazah. Para pelajar disarankan menggunakan EXAMO-CKM 500 yang berfungsi untuk menguatkan ingatan, menambah tenaga mental, mencerdaskan serta mendatangkan ketenangan.

 

INDIVIDU BERKERJAYA:

Kuat bekerja, tidak sabar, memilih kerja, kelam kabut, takut, banyak kerja, serta suasana kerja yang tidak memberangsangkan boleh memberi tekanan serta mempengaruhi prestasi kerja. Pekerja yang dedikasi selalunya berada pada tahap seimbang dari aspek fizikal, mental, emosi dan spiritual. Jadikan EXAMO-CKM 500 sebagai salah satu makanan tambahan (food supplement) harian untuk membantu mengurangkan stres dan kelesuan, serta meningkatkan keupayaan tenaga mental.

 

VETERAN:

Sejajar dengan peningkatan usia, fungsi otak semakin berkurangan dan lemah terutama bahagian hipokampus (berfungsi menyimpan maklumat). Pelbagai komplikasi kesihatan mula timbul termasuklah berkaitan minda seperti sindrom Parkinson, Alzheimer, dementia, nyanyuk, menopaus, lumpuh (hipertensi) yang paling kerap menyerang golongan tua. Penghidap masalah tersebut menderita kerana saraf-saraf otak tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan akhirnya mati. Proses ini dinamakan “apoptosis”.

Garam tisu biokimia di dalam EXAMO-CKM 500 menggalakkan pertumbuhan dendron dan dendrit yang berperanan membantu menyimpan maklumat di dalam otak.

 

Panduan pemilihan pakej Examo, klik di sini

 
Read More
Panduan Produk

Examo mana untuk anak saya umur x tahun?

[huge_it_slider id="2"] 

Berikut antara soalan Whatsapp yang sering kami terima berkaitan Examo daripada ibubapa prihatin terhadap anak-anak mereka:

 

"Umur anak 10 thn dan 8 thn"

"dan apa yg sesuai utk anak umur 1 tahun 7 bulan?"⁠⁠⁠⁠

"Lau utk anak yg berumur 4 dan 8 tahun... yg mana elok ya..."

"Anak akak umur 8thn"

"anak sy umur 8 & 10 thn berapa ye harga examo"

"Anak sy umur 6 thn dan 8 thn. Yg mana kne amik ye"

"Dan utk anak ada tak... utk minda cergas dan bijak... Anak sy umur 3 thn lebih..boy pulak tu...bole tahn.aktif juga..dan bole kata ada ciri2 tantrum..."

"Anak sy umur 12thn dan 7thn... Anak kawan2 sy... 6thn, 8thn, 11thn."

"Kalau by pakej harga kira mcm?  ank sya 12,8,5 thn de pakej ke"

"Utk anak umur 12,10 & 7 thn still boleh mkn pakej yg sama ke..?"

"Utk ank2 yg lain ada x ... Umur 8 &6 thn..."

"anak yg umur bawah 6 tahun x boleh lagi kan mkn matsa ni"

"Ok anak sy sorg umur 14 sorg lagi 10"

 

Kami tak dapat bantu anda jika jawapan anda, "malas nak baca..." terhadap panduan yang kami tuliskan. Jadi baca panduan & pautan di bawah:

  

Secara asasnya terdapat 3 produk (seperti gambar di atas) gabungan dari kebaikan formula Biokimia & Homeopati yang baik sebagai nutrisi kesihatan harian untuk pelbagai peringkat usia berbeza. Gabungan dari 3 produk asas ini membentuk 5 pakej untuk kumpulan usia / kelompok pengguna.

Panduan pemilihan pakej Examo, klik di sini

 

* Anda boleh terus klik Add to Cart untuk mulakan order dari pautan di atas

 
Read More
Panduan Produk

Examo Mana Sesuai Untuk Saya?

❝Saya keliru, banyak sangat produk Examo. Mana satu yang patut saya beli?❞

Itu merupakan antara persoalan seorang ibu prihatin kepada kami melalui mesej whatsapp.

.

Mengapa Pilih Examo?

Saksikan video ini:

Berikut kami ringkaskan panduan untuk memilih produk & pakej yang sesuai untuk kegunaan sekeluarga sama ada anak anda bayi,  pra-sekolah (tadika), sekolah rendah, sekolah menengah atau pelajar kolej/unversiti mahupun untuk kegunaan anda sendiri sebagai orang dewasa yang berkerjaya.

.

[caption id="attachment_2010" align="aligncenter" width="511"] Serlahkan Potensi Dirimu![/caption]

.

Secara asasnya terdapat 3 produk (seperti gambar di atas) gabungan dari kebaikan formula Biokimia & Homeopati yang baik sebagai nutrisi kesihatan harian untuk pelbagai peringkat usia berbeza. Harap maklum, Examo Ekonopek (kotak besar) telah dimansuhkan dari pasaran.

EXAMO-CKM500 (450 Tablet, kotak Biru): Berkesan untuk meningkatkan daya minat untuk belajar, menguatkan daya ingatan serta daya tumpuan ketika belajar. Pengambilanannya disarankan pada setiap hari.

EXAMO-CKM500 PLUS (28 Tablet, kotak Hijau): Berperanan sebagai Booster (pemangkin) untuk menguat & mempercepatkan tindakbalas Examo-CKM500. Pengambilanannya disarankan seminggu sekali.

MATSA (30 Tablet): Diformulasikan untuk membantu mereka yang lemah dalam pelajaran Matematik dan Sains.

 

 

* Gabungan dari 3 produk asas ini membentuk 5 pakej untuk kumpulan usia / kelompok pengguna.

* Anda boleh terus klik Add to Cart untuk mulakan order dari pautan di bawah
 

Lima (5) kumpulan usia & cadangan produk

.

1. Bayi & Pra-Sekolah (usia 6 tahun & ke bawah)

EXAMO-CKM500 / PEK TUNGGAL: Untuk bayi & anak Pra-Sekolah (usia 6 tahun & ke bawah)

 

Apa Kata Pengguna:

.

2. Sekolah Rendah

PEK BIJAK MATHS & SAINS / PAKEJ CALON UPSR: Untuk pelajar sekolah rendah & pelajar yang akan menghadapi peperiksaan UPSR

.

3. Sekolah Menengah

PEK 3 SERANGKAI / PAKEJ CALON PT3/SPM: Untuk pelajar sekolah menengah & pelajar yang akan menghadapi peperiksaan PT3 / SPM

.

4. Pelajar Kolej & Universiti

PEK 3 SERANGKAI / PAKEJ PELAJAR IPT: Untuk pelajar Kolej dan Universiti

.

Apa Kata Pengguna:

 

.

5. Orang dewasa / telah bekerja

PEK KEMBAR: Untuk orang dewasa (lelaki / wanita) yang telah bekerja

.

  • Harap ringkasan ini dapat membantu anda :-)
  • Jika perlukan panduan lanjut bolehlah berhubung dengan kami di sini.
    examo-ckm500_37-tahun_29032015
Read More
Panduan Produk

Salindah Mana Sesuai Untuk Saya?

❝Banyak sangat set Salindah ni. Mana satu untuk saya?❞

Sebelum itu, kami ingin ucapkan "Tahniah Kerana Bakal Dapat Cahayamata!" Ya memang betul, kami sediakan banyak pilihan set atau pakej Salindah pilihan untuk anda. Secara asas, sebenarnya set atau pakej ini ada 3 kategori sahaja iaitu:

KATEGORI 1: Kegunaan Semasa Hamil sahaja KATEGORI 2: Kegunaan Selepas Bersalin sahaja KATEGORI 3: Kegunaan Semasa Hamil & Selepas Bersalin

Baca lanjut di bawah...

 

.

KATEGORI 1: Kegunaan Semasa Hamil sahaja

Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga hampir hendak bersalin. Anggaran tempoh kegunaan 5~9 bulan.

 

 

 

 .

KATEGORI 2: Kegunaan Selepas Bersalin sahaja

Ia digunakan selepas bersalin dan hingga habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 2 bulan.

 

. 

KATEGORI 3: Kegunaan Semasa Hamil & Selepas Bersalin

Sesuai untuk kegunaan seawal disahkan hamil & selewatnya pada minggu ke 22 hamil. Ia digunakan sehingga bersalin & habis pantang. Anggaran tempoh kegunaan 5~11bulan.

 

..

 

Harap dapat membantu :-)

 

 
Read More
Panduan Produk

Panduan Cara Makan Examo 3 Serangkai

Read More
Panduan Produk

Bulan Puasa & Gastik

susu gastro-lac untuk masalah gastrik

Info lanjut & tempahan online, klik di sini

.Gastrik tidak halang puasa(Sumber Rujukan: utusan.com.my, 22/07/2012)

Setiap kali tiba Ramadan, setiap kali alasan yang sama diberikan, gastrik dan tidak boleh lapar menyebabkan tidak boleh menjalankan Rukun Islam ke tiga.

Tetapi apakah kaitan antara gastrik dan puasa? Benarkah gastrik membataskan seseorang untuk menunaikan ibadah puasa?

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding atau lapisan mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif.

Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut antaranya sakit perut, pada bahagian atas abdomen atau ulu hati, perut senak, berangin atau pedih, kembung, sendawa, loya, hilang selera makan atau turun berat badan.

Secara semulajadi sel perut menghasilkan asid hidroklorik dengan pH1 hingga 2 yang mencernakan makanan.

Asid yang kuat ini boleh menghakis besi dan sel perut menghasilkan lapisan mukosa sebagai perlindungan terhadap kesan asid tadi.

Orang yang mengadu sakit perut apabila lapar menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan jika sakit perut selepas makan mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa lemah.

 

[caption id="attachment_4030" align="aligncenter" width="317"] Susu Gastro-Lac dapat membantu masalah gastrik dan masalah gangguan pencernaan.[/caption]

Info lanjut & order online, klik di sini

.

Ramai menganggap serangan gastrik kerap berlaku semasa bulan Ramadan kerana tidak makan dan tahap asid dalam badan meningkat.

Sebenarnya semasa berpuasa, seluruh sistem penghadaman berehat dan rembesan asid hidroklorik dalam perut menurun dan masalah sakit atau senak akibat asid perut yang tinggi tidak timbul.

Pakar Gastroenterologi, Pusat Perubatan Kelana Jaya (KJMC), Dr. Abdul Malik Jamal Buhari berkata, sakit perut semasa berpuasa bukan disebabkan gastrik tetapi tabiat pemakanan semasa berbuka.

"Semasa berbuka, mulakan dengan makanan ringan seperti kurma, sedikit kuih atau buah-buahan, tunaikan solat maghrib dan selepas itu barulah ambil makanan lebih berat," katanya semasa ditemui di pejabatnya baru-baru ini.

Malangnya apabila tiba masa berbuka, ramai yang berbuka dengan makanan berat dan bersifat kompleks yang menyebabkan ketidakhadaman.

Makanan kompleks seperti berempah, lemak dan pedas menjejaskan kelancaran sistem pencernaan menyebabkan sakit perut.

Sebenarnya mereka yang menderita gastrik masih juga boleh menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadan.

Dua kali Semasa Ramadan, kita hanya makan dua kali sehari dan tidak makan di antara dua masa makan buka dan sahur.

Dr. Malik berkata, semasa berbuka dinasihatkan hanya minum air dan makan makanan yang ringkas seperti kurma atau buah-buahan kering.

Kurma dan makanan kering amat baik kerana dapat merangsang asid untuk menerima lebih banyak makanan.

Kurma juga kaya dengan garam galian seperti potasium selain lambat membebaskan tenaga.

Seelok-eloknya kata Dr. Malik, selepas minum air dan kurma, solat dulu sebelum sambung makan yang lebih berat dan selepas itu jangan ambil makanan berat.

Semasa bersahur pula ambil makanan seperti roti, susu, kurma atau oat kerana ketika itu perut belum bersedia menerima makanan.

Bagaimanapun sahur amat penting untuk badan kerana ia seperti mengambil sarapan pagi.

Dr. Malik berkata, sebanyak 80 peratus penderita gastrik disebabkan oleh bakteria dalam perut Helicobacter pylori (H. pylori) manakala selebihnya disebabkan oleh makanan, ubatan seperti ubat tahan sakit dan stres.

Gastrik bukan disebabkan tidak mengambil makanan tetapi mengambil makanan yang tidak teratur dan seimbang.

Mereka yang mempunyai simptom gastrik disyorkan menjalani ujian darah, ujian pernafasan dan endoskopi bagi mendapatkan sampel bakteria di dalam perut.

Gastrik yang disebabkan oleh bakteria boleh diubati dengan mengambil ubat antibiotik.

BerhentiMasalah yang kerap berlaku ialah pesakit tidak menghabiskan ubat diberi dan biasanya mereka berhenti mengambil ubat selepas tiga atau empat hari iaitu apabila kesakitan hilang.

Dr. Malik menambah, individu yang ada gastrik sepatutnya boleh berpuasa jika mengamalkan kaedah pemakanan seperti disarankan agama dan pakar pemakanan iaitu melambatkan bersahur, menyegerakan berbuka dan makan secara sederhana.

"Jadi, gastrik tidak boleh dijadikan alasan untuk tidak berpuasa, melainkan jika ia terlalu memudaratkan.

"Jika disahkan menghidap gastrik, jumpa dan minta nasihat doktor mengenai pemakanan, gaya hidup dan ubatan yang perlu diambil," katanya..

Susu Gastro-Lac Insha Allah Dapat Membantu

Susu Gastro-Lac dapat membantu masalah gastrik dan masalah gangguan pencernaan. Ia membantu mengawal kuantiti jus gastrik yang terhasil di dalam perut. Gastro-Lac juga mengandungi prebiotik dan garamtisu biokimia yang membantu sistem penghadaman.

Info lanjut & tempahan online, klik di sini

Read More
X