Proses Tindakan Examo-CKM500

EXAMO CKM-500 membantu dalam 4 skop, iaitu:

1. Kecerdasan

Examo CKM 500 membantu proses penyuburan ramisaraf dendrit otak. Ramisaraf ramisaraf ini berfungsi mengumpul dan menghantar maklumat dalam otak menerusi sentuhan sinaps. Kesimpulannya, semakin subur pertumbuhan ramisaraf dendrit ini, semakin banyak maklumat dapat disimpan dan semakin pantas proses penghantaran maklumat. Secara ringkasnya, Examo CKM-500 bertindak mewujudkan infrastruktur yang baik agar lebih banyak maklumat dalam disimpan dan disusun teratur serta dapat dihantar dengan lebih pantas.

 

2. Kekuatan Ingatan

Tidak seperti komputer, maklumat di dalam otak tidak boleh dipadam atau dihapuskan. Ingatan melibatkan 3 proses; pendaftaran, penyimpanan dan penampilan semula maklumat. Jika salah satu proses ini bermasalah, akan wujudiah komplikasi terhadap ingatan. Setiap maklumat yang didaftarkan akan dihantar melalui sentuhan antara sinaps (neural pathway) untuk penyimpanan atau penampilan semula. Jika jaringan ramisaraf dendron dan dendrit dalam keadaan kurang subur atau terputus, maka wujudiah fenomena yang dinamakan lemah daya ingatan atau lupa. Namun, fenomena ini dapat dikurangkan dan dielakkan dengan pengambilan Examo CKM-500 yang bertindak membentuk jaringan yang lebih subur antara neuron otak.

 

3. Tenaga Mental

Seperti juga anggota fizika! yang lain, otak memerlukan dan menggunakan tenaga untuk berfungsi. Tenaga mental ini adalah dalam bentuk tenaga elektrik dan boleh dicas semula melalui proses tindakbalas elektrokimia. Unsur kimia seperti kalsium, kalium, magnesium dan fosforus diperlukan bagi melengkapkan tindakbalas ini. Kesimpulannya, Examo CKM-500 berfungsi sebagai penjana semula tenaga mental.

 

4. Mendatangkan Ketenangan

Otak adalah organ elektrokimia; mampu menjana sehingga 23 watt kuasa elektrik ketika terjaga. Aktiviti otak dipaparkan dalam bentuk gelombang. Ketika beraktiviti yang melibatkan mental seperti belajar dan bekerja (berfikir), otak akan menjana gelombang terkuat iaitu Beta. Walaupun gelombang beta ini disifatkan sebagai keadaan ketika penggunaan minda yang kuat, namun ia harus berada di dalam julat keseimbangannya untuk mengelakkan komplikasi seperti tekanan mental (stres), sakit kepala, hilang rasional, gemuruh dan kesukaran untuk mendaftarkan makiumat. Kalium dan magnesium yang terkandung di dalam perumusan Examo CKM-500 (dalam juzuk yang tepat) merupakan unsur penting dalam mengekalkan keseimbangan gelombang otak dan mengelakkan tekanan mental untuk prestasi otak yang optimum.

 

Tempahan online, klik di sini

 

SARANAN ATURAN PEMAKANAN

EXAMO CKM-500 (MAL20032551T)

Dijadikan sebagai amalan dan sesuai untuk semua peringkat umur. Adalah disarankan pengambilannya mengikut aturan seperti yang tertera pada label atau untuk kesan lebih optimum, ikut aturan seperti saranan berikut;

Pengambilan disarankan 3 kali sehari iaitu waktu pagi, petang & malam

 

EXAMO CKM-500 PLUS (MAL07031098T)

Rumusan yang bertindak sebagai pemangkin kepada kesan EXAMO CKM-S00. Adalah disarankan pengambilannya mengikut aturan seperti yang tertera pada label atau untuk kesan lebih optimum, ikut aturan seperti saranan berikut;

Pengambilan disarankan 7 kali seminggu atau dikerapkan sebanyak 2 kali seminggu apabila semakin menghampiri peperiksaan.

 

MATSA (MAL09032077T)

Berfungsi mengaktifkan aktiviti otak di hemisfera kiri. Disarankan kepada para pelajar dan individu yang mengalami masalah lemah dalam subjek Matematik & Sains, Diamalkan bersama EXAMO CKM-S00. Adalah disarankan pengambilannya mengikut aturan seperti yang tertera pada label atau untuk kesan lebih optimum, ikut aturan Seperti saranan berikut;

Pengambilan disarankan 1 kali sehari iaitu pada waktu pagi.

 

error:
X